top of page

Майстер-клас «Великодні писанки»

КЗ «Центр учнівської творчості» зібрав на майстер-клас по виготовленні великодніх писанок вчителів та учнів шкіл Любарської селищної ради та Любарської районної державної адміністрації, які небайдужі до відновлення українських традицій, до відродження кращих надбань українського народу. Шевчук Надія Олександрівна, вчитель Гринівецького НВК, керівник гуртка «Юні натуралісти» КЗ ЦУТ познайомила усіх із презентацією про історію писанок та символи на великодніх яйцях, значенням кольорів. Надія Олександрівна практично провела майстер-клас поетапного виготовлення писанок за допомогою писачка та воску.


Франкова Надія Леонідівна, вчитель Великодеревичівської ЗОШ І-ІІІ ст., розповіла про мальованки, про різні техніки виконання та поділилась своїми напрацюваннями по виготовленню великодніх яєць. Вона презентувала свої роботи, виконані у різних техніках: декупаж, мальованка, темтерія, квілінг та ін. А учні Любарської гімназії №1 показали різновиди декорування пасхальних яєць: зернівка, крапанка воском, мальованка фарбами.


Усі присутні із захопленням вчилися власноруч майстерності виготовлення писанки із різними орнаментальними мотивами, кожна писанка із звичайного курячого яйця перетворювалася на маленький світ – тут і квіти, і дерево життя, і символи сонця, і різні геометричні фігури. Завдяки таким вчителям-майстрам, які оберігають національні традиції українського народу, наша культура, духовний потенціал та кращі мистецькі надбання відновлюються та збагачуються. Тож нехай наша зустріч- майстер-клас стане гарним початком для підготовки до участі у районному етапі виставки-конкурсу «Великодні писанки» на тему «Дерево життя».

Останні пости

Дивитися всі

Заміщення вакантної посади директора КЗ «Мотовилівський ОЗЗСО І-ІІІ ст. ім.. І.М. Мороза»

ПРОТОКОЛ №1 засідання конкурсної комісії з проведення конкурсного відбору на заміщення вакантної посади директора КЗ «Мотовилівський ОЗЗСО І-ІІІ ст. ім.. І.М. Мороза» Любарської селищної ради 08.09.20

Оголошення

Відділ освіти, молоді та спорту Любарської селищної ради оголошує конкурс на заміщення вакантних посад директорів - КЗ «Мотовилівський ОЗЗСО І-ІІІ ст. ім. І.М. Мороза» Любарської селищної ради, який з

bottom of page