top of page

Поради батькам в умовах карантину

Шановні батьки!

Щоб запобігти поширенню корона вірусу усі дитячі садки в Україні закрито на карантин щонайменше до 22 червня – так вирішив уряд. Однак, рішення про відкриття закладів дошкільної освіти ухвалює кожен регіон окремо з огляду на  епідеміологічну ситуацію. Діти залишаються вдома із батьками. Дорослим людям важко перебувати в ізоляції, а дітям це набагато складніше.

Важливою в таких умовах є батьківська увага. Змушувати дитину не потрібно,  важливо прислухатись до її бажань. Дитина хоче читати – можемо почитати, вирішує складати пазли – займемось цим, хоче погратися-граємося. Не варто складати список занять і виконувати їх по черзі, проте вчіть дитину цінувати свій час.

Психологи рекомендують батькам розмовляти з дошкільниками і про коронавірус, але розповідати спокійним тоном, зрозумілою мовою та без залякувань. Як подати інформацію, залежить від віку дитини. Дітям дошкільного віку можна пояснювати це через гру.

Дуже важливо навчити дітей жити в нових умовах, які диктує сьогодення.

Тож дітям потрібно пояснювати, як себе треба вести, щоб не захворіти.

Перш за все, навчити їх правилам гігієни відповідно до вимог при пандемії. Оскільки карантинні заходи в тій чи іншій мірі збережуться ще на деякий час, бажано сформувати у дитини звичку не чіпати на вулиці руками обличчя, рот, очі, правильно мити руки і користуватися антисептиком. Це також можна зробити в ігровій формі. Слідкуйте за своїми дітьми, вчіть їх жити в нових умовах, адже в садочку буде обов’язковим температурний скринінг, постійна дезінфекція приміщення та обладнання, обмеження ігрового середовища.

Використовуйте карантин для того, щоб провести більше часу з дітьми: вони насправді дуже потребують нашої уваги.

Останні пости

Дивитися всі

Заміщення вакантної посади директора КЗ «Мотовилівський ОЗЗСО І-ІІІ ст. ім.. І.М. Мороза»

ПРОТОКОЛ №1 засідання конкурсної комісії з проведення конкурсного відбору на заміщення вакантної посади директора КЗ «Мотовилівський ОЗЗСО І-ІІІ ст. ім.. І.М. Мороза» Любарської селищної ради 08.09.20

Оголошення

Відділ освіти, молоді та спорту Любарської селищної ради оголошує конкурс на заміщення вакантних посад директорів - КЗ «Мотовилівський ОЗЗСО І-ІІІ ст. ім. І.М. Мороза» Любарської селищної ради, який з

bottom of page