top of page

Про закінчення навчального року


Ось і закінчився 2019-2020 навчальний рік, настали дні вручення свідоцтв про здобуття базової та повної загальної середньої освіти. Навчальний рік був плідний, насичений, напружений, а у останні місяці і педагогам, і учням довелося працювати у нестандартних незвичних умовах дистанційного навчання. Так, безумовно, такий формат навчання відкриває нові можливості, але, разом з тим, позбавляє всіх учасників освітнього процесу дуже важливих його складових: соціальної взаємодії, обгрунтованої мотивації, об’єктивного оцінювання. Незважаючи на всі труднощі, 2019-2020 навчальний рік подарував нові враження, гарні здобутки та високі результати. Учні закладів освіти Любарської селищної ради, завдяки підготовці учителів, були активними учасниками олімпіад, конкурсів, турнірів, змагань, здобули перемоги у них та посіли призові місця.Дуже тішить те, що простежується динаміка росту переможців обласних олімпіад. У цьому навчальному році дев’ятнадцятеро наших учнів стали дипломантами обласного етапу. Це представники опорного закладу Любарська гімназія №1, Глезненської ЗОШ І-ІІІ ступенів, Гринівецького НВК, Любарського опорного закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №2, опорної Липненської ЗОШ І-ІІІ ст.,Великодеревичівської ЗОШ І-ІІІ ст.

Так, учень 7 класу Любарського ОЗЗСО І-ІІІ ст. Біленький Богдан здобув диплом І ступеня на обласній олімпіаді з математики. Уже не перший рік призерами обласних олімпіад стають учні опорного закладу Любарська гімназія №1: Канчура Софі, Мосюра Владислава, Марцун Іван, Пацанівська Аліна, Сторожук Віталій, учениця Великодеревичівської ЗОШ І-ІІІ ст. Самосват Наталія, опорної Липненської ЗОШ І-ІІІ ст. Андрощук Юлія. Також дипломи ІІ-ІІІ ступенів отримали Луцков Максим (Глезненська ЗОШ І-ІІІ ст.), Захаркевич Юлія , Михальчук Ярослав, Кощелюк Артем (Любарська гімназія №1), Козловець Софія (Гринівецький НВК).

Формуванню історичної пам’яті, вихованню любові до рідного краю, до своєї батьківщини сприяють музеї військово-історичного, народознавчого, краєзнавчого напрямків, створені при закладах загальної середньої освіти. Так з року в рік проводиться конкурс юних екскурсоводів – краєзнавців. Розповіді юних краєзнавців завжди є цікаві, захоплюючі і супроводжуються презентаціями музейних експонатів. Абсолютними переможцями на першому (районному) етапі Конкурсу юних краєзнавців стали учні Великодеревичівської ЗОШ І-ІІІ ст. та Гринівецького НВК, які представляли нашу громаду на обласному етапі, де теж отримали дипломи І та ІІІ ступеня, а ще - цінні подарунки.

Яскравою була і залишається робота в Малій академії наук, головним завданням якої є залучення інтелектуально-творчої учнівської молоді до науково-дослідницької та експериментальної роботи. У І етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт взяли участь 20 учнів – членів Любарської філії Житомирського територіального відділення Малої академії наук України. До участі в ІІ етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт було допущено 6 учнів, роботи яких були подані для заочного оцінювання. Переможці І етапу захищали свої науково-дослідницькі роботи на ІІ етапі МАН, підготувавши виступи із презентаціями, та писали контрольні роботи із базових дисциплін. За підсумками конкурсу-захисту двоє учнів набрали більше 75 балів та стали переможцями: Коваль Анастасія (Любарська гімназія №1), Купріянчук Наталія (Привітівська ЗОШ І-ІІІ ст.).

Значна увага приділяється стимулюванню розвитку творчих здібностей школярів. Учні – призери отримують грамоти та цінні подарунки. А ще цьогоріч сесією селищної ради прийнято рішення про виплату стипендій здібним та обдарованим дітям у галузі освіти, молоді та спорту. Стипендіатами селищної ради за результатами попереднього навчального року стали 12 учнів. Це вихованці КЗ ДЮСШ Максим Синиця та Артем Конон, КЗ ЦУТ Козловець Софія, Бородич Аліна, Недострел Ірина, Лиса Юлія, Турко Владислав, Мисечко Іванна, Качківська Вікторія, юні спортсменки Кириївської ЗОШ І-ІІІ ст. Борисович Наталія та Нагорна Інна, переможець обласних олімпіад, учень гімназії Сторожук Віталій.

У цьому році 112 випускників отримали 23 золотих медалі, 3 срібних. Вручення документів про закінчення закладів загальної середньої освіти відбулося у незвичному форматі. На жаль, через карантинні обмеження, дівчаткам не довелося одягнути вишукані сукні, а хлопцям елегантні костюми, кружляти у прощальному випускному вальсі. Але їхнє життя лише починається, багато урочистих подій і свят у них попереду, а коронавірусні перепетії нехай стануть єдиною неудачею в молодому житті.

З нетерпінням чекаємо 1 Вересня , сподіваємося, що воно відбудеться у звичному святковому форматі.

Останні пости

Дивитися всі

Заміщення вакантної посади директора КЗ «Мотовилівський ОЗЗСО І-ІІІ ст. ім.. І.М. Мороза»

ПРОТОКОЛ №1 засідання конкурсної комісії з проведення конкурсного відбору на заміщення вакантної посади директора КЗ «Мотовилівський ОЗЗСО І-ІІІ ст. ім.. І.М. Мороза» Любарської селищної ради 08.09.20

Оголошення

Відділ освіти, молоді та спорту Любарської селищної ради оголошує конкурс на заміщення вакантних посад директорів - КЗ «Мотовилівський ОЗЗСО І-ІІІ ст. ім. І.М. Мороза» Любарської селищної ради, який з

bottom of page